Skredkurs 2018

Koordinator Nyheter

Fra 16-22 april ble det gjennomført både grunnkurs og videregående skredkurs i Longyearbyen etter standarden til Norsk Fjellsportforum (NF). Instruktør var Jørgen Moland, og med seg hadde han 6 ivrige deltakere på hvert av kursene, samt Elke Morgner og Dag Fjeld som hadde praksis under det videregående skredkurset. Grunnkurset er et godt innarbeidet kurs som har blitt holdt i Longyearbyen flere ganger, mens det videregående kurset er rykende ferskt og ble holdt her oppe for første gang.

Det nye videregående skredkurset fokuserer særlig på vurderinger av snødekket og veivalg i skredterreng, og det ble mye tid til “snønerding” i løpet av helgen. Både grunnkurset og det viderekommende kurset hadde lange dager, men med mye spennende på programmet flyr tiden avgårde. Turmålene var bland annet Varden, Ottofjellet og Arktowskifjellet, og vi var heldige med god snø både for skikjøring og for å lære mer om lagene i snøen på begge kursene.

På det videregående kurset hadde Dag Fjeld og Elke Morgner aspirantpraksis, de er under utdanning for å bli skredinstruktører, og de bidro med mye god kunnskap, spesielt om forholdene her på Svalbard. LRKH har en langsiktig plan for å øke kunnskap innen det forebyggende skredarbeidet, med ønske om å kunne benytte dette både ved aksjoner og i utøvelse av trygt friluftsliv. Med ivrige kursdeltakere og Elke og Dag som er et steg nærmere å bli utdannede instruktører er vi godt på vei mot å oppnå denne økte kunnskapen, og også å kunne føre den videre.

En stor takk til både deltakere og kursledere for innsats og engasjement!