VEL GJENNOMFØRT GRUNNKURS SKRED

Koordinator Nyheter

Fredag 10. – mandag 13. Mars arrangerte LRKH i samarbeid med DNT Fjellsport grunnkurs skred etter malen til Norsk Fjellsportforum (NF).

12 deltakere jobbet i fire dager med å få et bedra grunnlag til å kunne besvare spørsmålet ”Hvilken tur kan vi velge i dag, med denne gruppa, under disse forholdene?”. Kunnskap om terreng, mennesker og snø står sentralt for å kunne besvare spørsmålet og gjøre våkne veivalg i snødekte fjell.

Temperaturen har variert fra minus 24 til pluss to, vinden fra stille til stiv kuling, og skydekket fra tett til skyfritt. Med en faregrad 3 betydelig på varsom.no og flere skredproblem i området, har det vært gode forhold for å gjøre nyttige erfaringer.

Kursleder var Jørgen Moland fra Oslo, og medinstruktør var Jannicke Høyem fra Longyearbyen. Kurset har inspirert både deltakere og veiledere til flere turer og å oppsøke mer læring om skredfaget fremover.