Videregående førstehjelpskurs 2017

Koordinator Nyheter

7 av LRKHs medlemmer deltar på det videregående førstehjelpskurset som arrangeres over de neste ukene.

Deltagerne skal gjennom 19 timer med teori og 15 timer med øvelser i løpet av kurset. Det består av temaer som pasientundersøkelse, forskjellige skader, hypotermi, brann og inhalasjon, barn og eldre som pasienter, immobilisering, masseskade og en katastrofeøvelse. For å få gjennomført sistnevnte blir den en del av den store årlige skredøvelsen i februar som LRKH gjennomfører i samarbeid med Sysselmannen, Lufttransport og Sykehuset. Mange av øvelsene foregikk ute i kulden for at deltagerne skulle få øvd på å ta vare på pasienter i de samme, kalde omgivelsene som de vil møte ute på redningsoppdrag på Svalbard. I tillegg til kursholder stiller det også opp veiledere og markører fra korpset for å kunne gjennomføre øvelsene på en god måte. Det brukes en del tid på å sminke på skadene på markørene for å få øvelsene til å virke reelle. Takk til alle deltagere, markører og veiledere!