Første samling i skredgruppa 2017

Koordinator Nyheter

Longyearbyen Røde Kors Hjelpekorps’ skredgruppe møttes for å gjennomgå rutiner og øve.

Søndag hadde LRKHs skredgruppe årets første samling. 11 medlemmer inkludert en redningsmann fra Lufttransport møttes på depotet på Sjøgarasjen om morgenen. Dagen startet med informasjon om skredvarslingstjenesten Varsom.no, utkallingsrutiner, samt å dele ut skredsekker til de nye aspirantene og kontrollere og klargjøre sekkene til de andre medlemmene.

Da sekkene var klare reiste gruppen opp til skredet UNIS hadde laget i anledning sitt sikkerhetskurs forrige uke.

Hele gruppen var enige i at skredet til UNIS passet veldig bra til videre øving. Gruppen øvde på søk etter flere begravde med sender/ mottaker, samt på søk etter flere begravde som kun hadde Reccobrikker. Til slutt ble alle gode og svette etter å ha øvd på fremgraving av begravde. Dette er skikkelig hard jobbing i høyt tempo, og man rulerer på de forskjellige posisjonene for holde effektiviteten oppe.

1. Info om varsom.no
2. Fremgraving- her blir man svett og sliten!
3. Martin forklarer fordelene av god fremgravingsteknikk